Historie

Het verre verleden, 1863

Al generaties lang stroomt het ”bloembollenvirus” door de aderen van de familie Teeuwen. Medailles uit 1863/1864 tonen aan dat toen al prijzen werden gewonnen door de heer T. Teeuwen voor o.a. de beste hyacint en de beste krokus.

Van bloembollenstreek naar bloembollenstreek, 1933

Rond 1933 verhuisden opa Teeuwen met zijn gezin naar Breezand. Hiervoor teelden zij hun bloembollen in de bloemenstreek “de Zuid”. Verse zandgronden die uitermate geschikt zijn voor de teelt van bloembollen gaven de doorslag voor de verhuizing. Aan Zandvaart 135 werd een bestaande schuur gekocht met daarbij een aantal hectare land voor de teelt van bloembollen.

De nieuwe generatie, 1985

Charles en zijn broer Nic besloten in 1985 om allebei hun eigen weg te gaan. Charles had twee zonen die geïnteresseerd waren om het bedrijf in de toekomst over te nemen en kocht daarom een nieuwe vestiging op Meerweg 22 (nog steeds één van de huidige vestigingen). Op deze locatie kon het bedrijf een doorstart maken.  Het was een relatief klein bedrijf waarbij er alleen tulpen, narcissen en hyacinten werden geteeld.

 

Op veel te vroege leeftijd, 1997

Het bedrijf bleef groeien en de teelten krokussen, irissen en lelies werden toegevoegd aan het areaal. Het bedrijf groeide en groeide waarna in 1990 gestart werd met de teelt van de zantedeschia (calla). Deze teelt verliep moeizaam maar met vallen en opstaan bleef het bedrijf groeien. Tot in 1997 het noodlot toesloeg, Charles Teeuwen overleed onverwachts op 62 jarige leeftijd. Peter en Tinus stonden er vanaf dat moment alleen voor.

Een 2e locatie, 2009

Het overlijden stond de voortgang niet in de weg en het bedrijf ging door. In 2006 werd er een drastische beslissing genomen, de lelieteelt verdween zodat het bedrijf zich kon gaan onderscheiden en specialiseren in de callateelt. Dit bleek erg succesvol want het bedrijf maakte in de jaren daaropvolgend een groeispurt door. In 2009 bleek de huidige locatie te klein en werd een 2e locatie aangeschaft aan Meerweg 36.

Uitbreiding bedrijfsprocessen… Locatie nummer 3, 2015

Het bedrijf bleef groeien en breidde de teeltprocessen uit door in 2015 een 3e vestiging aan te schaffen. Meerweg 58 werd de nieuwe locatie waar het laatste deel van de callaverwerking plaatsvond.

Groot, groter, grootst #nieuwbouw, 2018/2019

Het bedrijf teelde ondertussen een totale oppervlakte van 75 hectare bloembollen. Hierdoor werd de verwerkingslocatie (Meerweg 36) te klein om alle bollen op te slaan en te verwerken. In 2018 werd gestart met de bouw van nieuwe bedrijfshallen. In totaal een extra oppervlakte van 5000m² voorzien van de nieuwste technieken. In juni 2019 was het eindelijk zover, de nieuwe hallen werden feestelijk geopend en werkprocessen konden weer een stuk ruimer uitgevoerd worden.

Huidig, 2023

Momenteel teelt het bedrijf een areaal van 90 hectare bloembollen. Gewassen zoals tulpen, narcissen, irissen, muscari’s, alliums en calla’s maken deel uit van de teelt. De omringende zandgronden zijn uitermate geschikte teeltgronden en deze bevinden zich allemaal binnen een straal van 10 kilometer van de vestigingslocaties. De vestigingen zijn voorzien van de nieuwste vooruitstrevende technieken om de bloembollen zo duurzaam mogelijk te telen. Samen met de medewerkers, de perfecte zandgronden en de nieuwste technieken streeft Teeuwen naar het telen van bloembollen van de hoogst mogelijke kwaliteit.