Tulp

De tulp, Latijnse naam ‘Tulipa’, komt oorspronkelijk uit Kazachstan. In de 16e eeuw werd de tulp ontdekt in de bergen. Meteen viel de pracht van deze bloem op en werden er enkele meegenomen en geplant in de tuinen van de rijken. De tulp werd heel populair en stond symbool voor macht en rijkdom.

De eerste tulpen kwamen in 1593 richting Nederland. Deze werden geplant in de botanische tuin van Leiden maar door de exclusiviteit werden deze gestolen.

In de 17e eeuw barstte de tulpengekte (tulpenmanie) echt los. Er was veel vraag naar tulpen en ze werden duurder en duurder. Er werd volop gespeculeerd en één enkele tulpenbol had op een gegeven moment een waarde van een Amsterdams grachtenpand. Dit kon niet goed blijven gaan en de regering maakte er in 1637 een einde aan. Hierna waren de tulpen nog steeds populair maar werden ze verkocht voor een meer schappelijke prijs.

De tulp is nu niet meer weg te denken uit Nederland. Het is een reguliere teelt geworden waardoor je in verschillende regio’s in Nederland de tulpenvelden rijkelijk ziet bloeien. Momenteel wordt er landelijk een totaal areaal van 15.000 hectare tulpen geteeld, hiervan teelt Teeuwen 30 hectare.

Er worden veel verschillende soorten en kleuren geteeld. Hieronder een impressie van het assortiment dat door ons geteeld wordt.

Teeuwen & Zn. B.V.

Foxtrot®

Foxy Foxtrot®

Fabio®

Davenport®

Milkshake®

Novi Sun

Rodeo Drive®

Hennie vander Most®

Queensland®

Roman Empire®

Mercure®

San Leandro®

San Martin®

San Clemente®

San Luiz®

San Pablo®

San Stefano®

San Giovanni®

San Raffael®

San Bernardo®

San Estaban®

San Christina®

San George®

Finola®

Marie Jo®

Scarlet Verona®

Outfit®

Ice Lolly®

Super Hero®

Golden Power®

Red Impression®

Salmon Impression®