Calla

De zantedeschia is de officiële geslachtsnaam maar in de volksmond wordt er vaak gepraat over de calla. Calla is afgeleid van de Engelse benaming ‘Calla Lily’. Bovendien betekent calla in het Grieks mooi en daar kunnen wij ons helemaal in vinden. De oorsprong van de calla ligt in Zuid-Afrika maar is in 1687 naar Nederland gehaald om beschreven en onderzocht te worden.

Lange tijd werd er niet veel gedaan met de calla maar in de 20e eeuw maakte de teelt een opmars. Het gewas werd op grotere schaal bedrijfsmatig geteeld en er werd volop veredeld op zoek naar betere gewassen, met nieuwe kleuren en verbeterde kwaliteit. Dat heeft geresulteerd aan een rijk scala aan soorten en kleuren waarover we nu beschikken.

De calla is een ontzettend gevoelig gewas/knol. Zodra de knol het in de teelt niet naar zijn zin heeft laat hij dat zien door hoge uitvalpercentages met ongrijpbare verklaringen.  Inmiddels weet Teeuwen door jarenlange ervaring en 100% inzet succesvol te zijn in de teelt van calla’s. In totaal teelt het bedrijf 30 hectare calla’s, daarmee heeft de kwekerij een marktaandeel van 10% in de teelt. Teeuwen is dan ook één van de grotere kwekerijen.

Neem hier onder een kijkje naar de vele verschillende kleuren/soorten die wij kweken.

Teeuwen & Zn. B.V.

Allure®

Toronto®

Black Hero®

Canberra®

Captain Lido®

Cherry Kiss

French Kiss

Dutch Gold

Dutch Pink

Emani®

Captain Fresco®

Frozen Queen®

Halifax®

Hawk Eye

Paco®

Morning Sun®

Sunclub®

Siberia®

Santiago®